България има руски танкове, които никога повече няма да влязат в употреба. Именно

...
България има руски танкове, които никога повече няма да влязат в употреба. Именно
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Имаме руски танкове, които може да дадем на Украйна в замяна на нови западни машини

България има руски танкове, които в никакъв случай повече няма да влязат в приложимост. Именно те могат да бъдат предоставени на Украйна в подмяна на нова западна техника. Това мнение изрази някогашният шеф на националната разследваща работа Димо Гяуров. Според него, танковете, които Европейски Съюз и Съединени американски щати ще дават на Украйна, са главно с демонстративна цел – да се покаже, че светът стои зад Зеленски и против Русия. 

Изпращането на оръжие можеше да стане по един много по-почтен и естествен метод, само че не се случи, счита Гяуров. Според него, може единствено да гадаем дали са вземани комисиони.

По отношение на военните дейности в Украйна, специалистът счита, че и двете страни ще се опитат да се възползват от момента, в последните месеци двете страни се реорганизират и бойните действия като че ли са затихнали.

 
Украйна получава военна помощ от Европа, само че това няма да бъде задоволително за тотално изтласкване на съветските войски.
„ Танковете от Европа и Съединени американски щати, с цел да се ръководят, е нужно дълго образование, това няма по какъв начин да стане за един-два месеца, след един батальон " Ейбрамс ", върви цяла рота с хора за поддръжка “, уточни той. 

На въпрос дали в този момент България дава военна помощ на Украйна, Гяуров отговори:

 
България - не, частни структури - да. Самите производители и други компании изнасят. 
„ Ние имаме огромни количества танкове, в това число такива, които в никакъв случай няма да влязат в употреба, можем да ги дадем в подмяна. Като Чехия - да ги даде, против немски танкове “, предложи Гяуров. Според него, по този начин може да изчистим съветското оръжие, което към този момент е ясно, че няма по какъв начин да бъде поддържано. и въпреки това да придобием модерни оръжия. 

Експертът счита, че тематиката „ Македония “ е политизирана от македонските политици, а българофобията там е държавна политика. 

„ Не бива да гледаме на тези обособени произшествия, като случайност, медиите и политицитие заливат всеки ден с жлъч гражданите си против България “, уверен е той. 

 
Ние бяхме години наред прекалено меки и това доведе до неявяване на политика спрямо Северна Македония, от друга страна, не бива да влизаме в орбитата на омразата. Радикални наказания няма да доведат до нищо добро и ние би трябвало да отговорим твърдо и кардинално.
„ Македонците обиколиха целия свят да обясняват по какъв начин България ги тормози, репресира и така нататък България мълчеше и част от света повярва “, означи Гяуров. И уточни, че тези, които твърдяха, че влизането на Македония в НАТО и ЕС ще влоши нашата обстановка, са се оказали прави.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР